top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarleen Arends

The days are getting colder.....your skin is getting older


Je huid krijgt veel te verduren in de winter. Niet alleen droogt je huid sneller uit, maar ook de stofwisseling van de huid is anders in de winter.


De stofwisseling verandert door gebrek aan vetten (lipiden) in de huid, veroorzaakt door gure wind en koude droge weersomstandigheden. Tevens zijn de talgklieren minder effectief bij lagere temperaturen. Deze lipiden heeft je huid hard nodig als het om veroudering gaat, want lipiden houden de huidcellen bij elkaar en vormen een beschermende barrière. Hierdoor kan het in de huid aanwezige vocht niet verdampen en kunnen schadelijke stoffen van buitenaf de huid niet binnendringen.


Voorzie je huid, naast je dagelijkse verzorging, van extra vetten via je voeding en een extra voedend masker voor je huid. De Renight-lijn is zeer geschikt om je huid van buitenaf te versterken met anti-oxidanten en avocado-, sesamzaad-, rijst- en jojoba-olie. Gezonde vetten kun je via je voeding binnenkrijgen door het eten van o.a. avocado's, noten, olijven, (wildgevangen) vette vis en kokosvet.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page